Κλέβει τα μυστικά μας!!!!Άντε μπας και γίνετε κι εσείς σοβαρή ομάδα κι όχι σκορποχώρι....Sylvain έγραψε:Epitelous tha kaneis kai kamia sovari proponisi kai oxi me melh antagonistikhs omadas ,alla me sovaro , diavasmeno ,proponimeno ,kai pitharximeno atlith opos egoG-G-Fuego έγραψε:Sylvain έγραψε:Kali volta , kalh anavasi kai na mou prosexete ton GG....MEGA BIKE ARTA έγραψε:Να σαι καλά Γιάννη!!!ORBEA-CARBON έγραψε:kala na perasete.
Μη φοβάσαι,κακό σκυλί ψόφο δεν έχει ! Το άλλο ΣΚ έρχομαι Πρέβεζαααααααααα !
Πρόσφατα Θέματα
Παρόμοια θέματα
Πιο αναγνωσμένα θέματα
Στατιστικά
Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 9300 θέματα σε 907 θέματα
Τα μέλη μας είναι συνολικά 261
Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η roros
.
<div align="center" id="FM_widget_share"></div>
+5
booo
MEGA BIKE ARTA
zeliko13
Sylvain
G-G-Fuego
9 απαντήσεις
ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΙΑΚΟΦΤΟ - ΖΑΧΛΩΡΟΥ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ( ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ ) κι επιστροφη
MEGA BIKE ARTA- SLX
- Αριθμός μηνυμάτων : 235
Τόπος : ARTA
Ασχολίες : ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ,ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ,ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ,ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ
Registration date : 21/10/2008
Sylvain- XTR
- Αριθμός μηνυμάτων : 2729
Τόπος : Preveza
Ασχολίες : mou.tou.bou / music
No comment....MEGA BIKE ARTA έγραψε:Κλέβει τα μυστικά μας!!!!Άντε μπας και γίνετε κι εσείς σοβαρή ομάδα κι όχι σκορποχώρι....Sylvain έγραψε:Epitelous tha kaneis kai kamia sovari proponisi kai oxi me melh antagonistikhs omadas ,alla me sovaro , diavasmeno ,proponimeno ,kai pitharximeno atlith opos egoG-G-Fuego έγραψε:Sylvain έγραψε:Kali volta , kalh anavasi kai na mou prosexete ton GG....MEGA BIKE ARTA έγραψε:Να σαι καλά Γιάννη!!!ORBEA-CARBON έγραψε:kala na perasete.
Μη φοβάσαι,κακό σκυλί ψόφο δεν έχει ! Το άλλο ΣΚ έρχομαι Πρέβεζαααααααααα !
Ola tha lithoune 15 martiou ,gia opioi den tha krivontai ( mou etixe douleia,den tha pao ,kai ta gnosta.....)
Gia na mhn xekniomaste ,persi sto proto agona tis xronias , stous palious porous monos eixa trexei
Sylvain- XTR
Ti egine ,eixate vroxh , xrio? ?? kai oposdipote perimenoume foto
G-G-Fuego- XTR
- Αριθμός μηνυμάτων : 1712
Τόπος : Athens
O καιρός ήταν ιδανικός , όλα ήταν super , είμαι όμως κομμάτια και δεν έχω καμία διάθεση να γράψω .Άυριο όμως θα σας περιγράψω την διαδρομή , θα βάλω φωτογραφίες κι όλα τα συναφή . Αρκεί να σας πω ότι έχασα το κλειδί από το αμάξι και έβαλα τον ταλαίπωρο τον αδερφό μου να κάνει βόλτα 320 απόγευμα Κυριακής ! Respek ...
G-G-Fuego- XTR
- Δημοσίευση Ν°30
Φωτό !!!!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
O Μιμηκόπουλος ετοιμάζεται ...
Ο Άκης έτοιμος για μεγάλα πράγματα ...
Λοιποί κοινοί θνητοί ...
Η διαδρομή είχε και τα επικίνδυνα σημεία της
O Μιμηκόπουλος ετοιμάζεται ...
Ο Άκης έτοιμος για μεγάλα πράγματα ...
Λοιποί κοινοί θνητοί ...
Η διαδρομή είχε και τα επικίνδυνα σημεία της
G-G-Fuego- XTR
Έφαγε η μυγα σίδερο και το κουνούπι carbon ...
Για να είμαστε τίμιοι , από τα 14 χλμ ανάβαση τα 3 ήταν στο χέρι
Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής όμως ήταν ''στρωμμενο χαλί'' ΚΙ
Απαιτητικό terrain για απαιτητικό ΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥ !
Έφαγε η μυγα σίδερο και το κουνούπι carbon ...
Για να είμαστε τίμιοι , από τα 14 χλμ ανάβαση τα 3 ήταν στο χέρι
Το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής όμως ήταν ''στρωμμενο χαλί'' ΚΙ
Απαιτητικό terrain για απαιτητικό ΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥ !
G-G-Fuego- XTR
- Δημοσίευση Ν°32
to be continued ...
Πρέπει να σας αφήσω , πάω να κλωτσήσω το καθιερωμένο Δευτεριάτικο τόπι
Sylvain- XTR
Oeeeeeeooooooooooo...
thelo kai ego
Pes mas kai thn istoria me to tunnel kai to traino :P ,kati mou eipe o akhs....
thelo kai ego
Pes mas kai thn istoria me to tunnel kai to traino :P ,kati mou eipe o akhs....
G-G-Fuego- XTR
Ανεβαίνοντας περάσαμε από το αριστερό βουνό , συνεχίσαμε στα καλάβρυτα για άλλα 8 χλμ , και στην επιστροφή ανεβήκαμε τη μεσαία κορυφή σχεδόν μέχρι τα 2/3 !
Ο Άκης με το άτι ...
Άκη , κάπου εκεί που κάθομαι και σε φωτογραφίζω πρέπει να είναι και το κλειδί μου ... Στο κοστολόγιο της εκδρομής εγώ πρέπει να προσθέσω άλλα 180 ευρώπουλα...
Ανεβαίνοντας περάσαμε από το αριστερό βουνό , συνεχίσαμε στα καλάβρυτα για άλλα 8 χλμ , και στην επιστροφή ανεβήκαμε τη μεσαία κορυφή σχεδόν μέχρι τα 2/3 !
Ο Άκης με το άτι ...
Άκη , κάπου εκεί που κάθομαι και σε φωτογραφίζω πρέπει να είναι και το κλειδί μου ... Στο κοστολόγιο της εκδρομής εγώ πρέπει να προσθέσω άλλα 180 ευρώπουλα...
MEGA BIKE ARTA- SLX
Τι να σου κάνω φίλε μου ας αγόραζες σωστά ρούχα που να διαθέτουν και καμιά τσεπούλα με φερμουάρ!!!!Α το MEGA BIKE έχει άμα θες!χαχαχαχα
G-G-Fuego- XTR
Το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν , εγώ κι Άκης από Άρτα , συναντηθήκαμε στο Διακοφτό για την υλοποίηση της εκδρομής που είχαμε σχεδιάσει προ διμήνου . Εγώ όντας πιο κοντά έφτασα μια δυο ώρες πιο νωρίς προκειμένου να ερευνήσω και τα της διαμονής μας ( αλλά και για να χτυπήσω μια βασιλική μακαρονάδα ) στο χωριό Ελαιώνας που συνορεύει με το Διακοφτό .Πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να μείνουμε στο συγκρότημα ξενώνων ''Το σήμαντρον'' , το οποίο είναι ανακαινισμένα κελιά των μοναχών από το κοντινό μοναστήρι. Δυστυχώς για κακή μας τύχη , το συγκεκριμένο ξενοδοχείο , το οποίο πάντως σας συνιστώ ανεπιφύλακτα , ήταν κλειστό για το μήνα Φεβρουάριο . Έτσι λοιπόν επιδόθηκα σε αναζήτηση άλλου καταλύμματος . Δυστυχώς κανέα δεν ήταν αντάξιο , κι έτσι κατέληξα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Διακοφτού το οποίο όμως δεν σας συνιστω ούτε κατά διάνοια !Νωρίς το βράδυ κάναμε μια βόλτα στο Διακοφτό , για να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δούμε , κι έτσι πήραμε το αμάξι για να ανέβουμε στα Καλαβρυτα ! Στον δρόμο προς τα Καλάβρυτα πήραμε και μια γεύση απ' ότι θα μας περίμενε την επόμενη μέρα !Φτάσαμς στο κέντρο των Καλαβρύτων και μετα από μια δυο βολτούλες , ένα καφεδάκι κι ένα super γλυκό καταλήξαμε να καταναλώνουμ ΠΑΛΙ υδατάνθρακες και πρωτείνες , μαζί με εκλεκτό τοπικό λευκό οίνο , στην παραδοσιακή ταβέρνα ''Στανη''.Η επιστροφή στο Διακοφτό ήταν επιβεβλημένη , καθώς κούραση, κρασί αλλά και το άγνωστο της επόμενης μέρας μας έκανε επιφυλακτικούς . Ύπνος αμέσως μόλις ξαπλώσαμε ( κι αρκετο ροχαλητό , όπως ισχυρίζεται ο Άκης ) , εγερτήριο το πρωί κατα τις εννιά παρά .Πρωινό , λιτό και απέρριτο , αν και θα θέλαμε να ήταν πλούσιο και με πολλά μπιχλιμπίδια αλλά ας όψεται το lux ξενοδοχείο !!! Μικρή σύσκεψη για το τι θα φορέσουμε και δέκα παρά ήμασταν έτοιμοι ! Ξεκινήσαμε από άσφαλτο και αμέσως μετά από 200 μέτρα βρίσκουμε τις γραμμές του οδοντωτού ! Πάμε παράλληλα για κανα χιλίομετρο , διασχίζουμε την παλιά Εθνική , περνάμε κάτω από την Νέα Εθνική ( ο θεος να την κάνει τέτοια ) και καπου εκεί τελείωνει ο δρόμος ! Ανεβάινουμε πια στο χαλίκι που εχουν όλες οι παραδοσιακές γραμμές τρένου , και συνεχίζουμε με ήπια ανηφόρα για ένα ενάμισυ χιλιόμετρο . Το χαλίκι είναι πατημένο και φυτευτό μέσα στο χώμα , οπότε η διαδρομή είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη ! Ο Άκης αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα προσαρμογής με το μονάκριβό του Tavrine , καθώς σε αντίθεση με μένα και το χλοοκοπτικό μου όπως του αρέσει να το αποκαλεί , αυτόε περισσότερο προτιμά να χρησιμοποιεί την λατέρνα του , όπως μου αρέσει αν αποκαλώ το gt του ! Συν τοις άλλοις , συνηδειτοποεί , λιγο αργά ομολογουμένως , ότι κατα τη διάρκεια του τελευταίου του service ? έχει αδειάσει τον αέρα από το lefty του και ω του θαύματος έχει ξεχάσει να ξαναγεμίσει με αέρα την μπουκάλα του ! Με λούζει κρύος ιδρώτας ! Ο Άκης μουρμουρίζει κάτι πάμε να φύγουμε να γυρίσουμε πίσω και κάτι τέτοια που στα αυτιά μου μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς να θέλω να τα αφομοιώσω . Τον βλέπω μεσα στη φούρια να παίρνει την τρόμπα να παει να φουσκώσει το lefty ! Sorry man ! Απαραδεctable ! Τον δικαιολογώ από την σύγχυση της στιγμής ! Του προτείνω καλύτερα , προσέξτε ΠΡΟΤΕΙΝΩ , να χρησιμοποιήσουμε την μια κάψουλα CO2 που είχα μαζί μου ! Την συναρμολογούμε , βιδώνουμε , φφφφφφσττττ , σε 2 sec το lefty είχε παρει τα ''πανω'' του !
Αν το χαλάσαμε μόνο ο καιρός θα δείξει κι ένας ειδικός !Με αναπτερωμένο ηθικό συνεχίζουμε την ανάβαση ! Το χαλίκι αρχίζει να γίνεται πιο χοντρό , λιγότερο πατημένο , η ανηφόρα από γλυκιά αρχίζει να αγριευει κι επιπλέον αρχίζει να εξαφανίζεται και το μονοπάτι των πεζοπόρων που μέχρι τώρα μας βοηθούσε στα δύσκολα σημεία της διαδρομής . Το φαράγγι αρχίζει να εμφανίζεται μαζί με το ποτάμι το οποίο έχοθμε συνεχώς στα δεξιά μας . Η χάραξη των γραμμών αρχίζει να στενεύει , με αποτέλεσμα να αλλάζουμε συνεχώς πλευρά στις γραμμές , προκειμένου να ακουθήσουμε την πιο βατή διαδρομή αλλά και για να αποφύγουμε τον γκρεμό που αρχίζει να μεγαλώνει ! Ο Άκης ακολουθεί και πέφτουν οι πρώτες κατάρες ... Περιττό να σας πώ από ποιόν ... Σαν να μην έφτανε αυτό , επιβεβαιώνετε κι η δήλωση της προηγούμενης μέρας από την ρεσεψιονιστ του ξενοδοχείου ότι η διαδρομή έχει στρωθεί με φρέσκο κι '' αποκλείεται να την ανέβαιτε με τα ποδήλατα '' ! Μουχαχαχχαχαχα ! Σιγά μην !
Μετά το έκτο χιλιόμετρο η ανηφόρα γίνεται σκληρή , το χαλίκι σαν βράχος , οι εναλλαγές στις γραμμές συνεχόμενες , επιπλέον αρχίζουν και οι γέφυρες που μας στέλνουν μια απο δεξια μια απο αριστερά ! Για τρία τριάμιση χιλιόμετρα βλέπουμε αριστερά και δεξιά μας μόνο βράχια , το ποτάμι περναέι από κατω μας αφηνιασμένο και το ποδήλατο είναι περισσότερο στο χέρι ! Η ανηφόρα σε μερικά σημεία είναι δύσκολη ακόμα και για πεζούς ! Η μουρμούρα του Άκη την κάνει λίγο πιο δύσκολη ! Κατά βάθος το ξέρω ότι γουστάρει αλλά γίνεται ο Άκης να μη γκρινιάξει ! Τον ακούω να μονολογεί τα κάτωθι : Τι το θελω εγώ το mou tou bou , κουρσα και πάλι κούρσα ! Θ α τους γ....ω όλους , τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ , τον υπουργό Συγκοινωνιών ( για το γεγονός ότι οι εργάτες δεν είχαν μαζέψει τις παλίες γραμμές ) , τον Κωστάκη τον Καραμανλή που αντί να πάρει το ποδήλατο να ερθει να δει τι κανουν οι αχαίρευτοι κάθεται και τρωει κεφτέδες και γίνεται σαν πατώζας κι άλλα τέτοια διάφορα χαριτωμένα !Η διαδρομή σε πολλά σημεία είναι μοναδικής ομορφιάς ! Τελευταία έκπληξη μας περίμενε στα δυο κοφτά τούνελ ! Μπαίνουμε στο πρώτο και το διασχίζουμε σφαίρα μέσα στα σκοτάδια με τα ποδήλατα στο χέρι ! το ποτάμι απο κάτω να δίνει ρέστα δεν ακούμε τίποτα , όυτε ο ένας τον άλλον ! περνάμε την γέφυρα και καπάκι μπαίνουμε στο δεύτερο τούνελ ! Εγώ μπροστά ο Άκης από πίσω ! Ο θόρυβος σχεδόν εκκωφαντικός , ακουω κάτι σαν τρένο ... κοιτάω μπροστά σκοτάδι , όυτε φως στο τούνελ , κοιτά πίσω βλέπω τον Άκη κάπως ανήσυχο ! Ρε Άκη , ακούς τίποτα ? Κάτι λέει ... δεν ακούω ... Ακούω όμως το τρένο ! Ο Άκης τρέχει ! Προς τα που δεν ξερω ! Τρέχω κι εγώ ! προς τα που πάλι δεν ξερω !Προλαβαιμουμε να βγουμε ? κι αν ναι απο ποια μεριά , προς τα μπρος η προς τα πισώ ? Κάπου πετυχαίνουμε ο ένας τον άλλον , κολλάμε στον τοιχο ! Μπαααααα ... δεν περνάει με τιποτα το τρένο ... Μέσα στο λαχάνιασμα και στον πανικό της στιγμής δεν συνηδειτοποιώ ότι το τρένο ανεβαινε κι ότι έχει όδοντες επειδή σέρνεται ... Ο οδηγός το σταματάει τρια μέτρα πριν απο μας και μας λεει να προχωρησουμε ευθεία μπροστά και να κλάτσουμε κάπου στα αριστερα που έχει άνοιγμα ! Όντως έτσι κάνουμε και το τρένο μας προσπερνά κι εμεις ευχαριστούμε τον οδηγό . Προς έκπληξη αλλά και ψυχική μας ανάταση , ειδικά του Άκη , είχε μέσα και 3-4-5-10 γκομενέτα που μας χαιρετούσαν κι έβγαζαν φωτογραφίες ! Αλλο που δεν ήθελε ο Μιμηκ ! έλαμψε ολόκληρος ! τον αρχίζω στα '' έλα και θα σε περιμένουν πάνω για συνέντευξη και φωτό '' κι άλλα τέτοια ! Μ΄'αυτά και μ' αυτά άρχισε να ομαλοποιείται κι η διαδρομή και καβαλήσαμε και τα ποδήλατα κι αρχισαμε πάλι το στροφάρισμα ! Η διαδρομή ήταν λιγότερο άγρι απο κει και πάνω αλλά εξλίσου όμορφη ! Το ποτάμι πάντα δίπλα μας ! Μερικές φωτό και στα 14 χιλιόμετρα φανληκαν τα πρώτα σπιτάκια από την Ζαχλωρού ! Διασχίζουμε το γραφικό χωριό μεσα απο τον σταθμό , περνάμε απέναντι από το ποτάμι με ένα μικρό γεφυράκι , ανηφορίζουμε 15 ξύλινα σκαλιά και πατάμε άσφαλτο ! Μετά από μια τέτοια διαδρομή μας χαροποιήσε ιδιαίτερα το γεγονός ! Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε για Καλάβρυτα μέσω ασφάλτου ! Στη συνέχεια θα διαπίστωαν ότι σφάλαμε γιατι απο εκεί μέχρι και τα Καλάβρυτα δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο , καθώς ανεβάιναμε μια πολύ ήπια ασφάλτινη ανηφόρα με μικρές κατηφόρες εδώ κι εκεί , ενώ δίπλα μας και χαμηλά έβλεπα τις γραμμές του τρένου και τις λιμπιζόμουν !Μετά από 12-13 χιλιόμετρα ασφάλτου φτάνουμε στα καλάβρυτα στην κεντρική πλατεία !
Αν το χαλάσαμε μόνο ο καιρός θα δείξει κι ένας ειδικός !Με αναπτερωμένο ηθικό συνεχίζουμε την ανάβαση ! Το χαλίκι αρχίζει να γίνεται πιο χοντρό , λιγότερο πατημένο , η ανηφόρα από γλυκιά αρχίζει να αγριευει κι επιπλέον αρχίζει να εξαφανίζεται και το μονοπάτι των πεζοπόρων που μέχρι τώρα μας βοηθούσε στα δύσκολα σημεία της διαδρομής . Το φαράγγι αρχίζει να εμφανίζεται μαζί με το ποτάμι το οποίο έχοθμε συνεχώς στα δεξιά μας . Η χάραξη των γραμμών αρχίζει να στενεύει , με αποτέλεσμα να αλλάζουμε συνεχώς πλευρά στις γραμμές , προκειμένου να ακουθήσουμε την πιο βατή διαδρομή αλλά και για να αποφύγουμε τον γκρεμό που αρχίζει να μεγαλώνει ! Ο Άκης ακολουθεί και πέφτουν οι πρώτες κατάρες ... Περιττό να σας πώ από ποιόν ... Σαν να μην έφτανε αυτό , επιβεβαιώνετε κι η δήλωση της προηγούμενης μέρας από την ρεσεψιονιστ του ξενοδοχείου ότι η διαδρομή έχει στρωθεί με φρέσκο κι '' αποκλείεται να την ανέβαιτε με τα ποδήλατα '' ! Μουχαχαχχαχαχα ! Σιγά μην !
Μετά το έκτο χιλιόμετρο η ανηφόρα γίνεται σκληρή , το χαλίκι σαν βράχος , οι εναλλαγές στις γραμμές συνεχόμενες , επιπλέον αρχίζουν και οι γέφυρες που μας στέλνουν μια απο δεξια μια απο αριστερά ! Για τρία τριάμιση χιλιόμετρα βλέπουμε αριστερά και δεξιά μας μόνο βράχια , το ποτάμι περναέι από κατω μας αφηνιασμένο και το ποδήλατο είναι περισσότερο στο χέρι ! Η ανηφόρα σε μερικά σημεία είναι δύσκολη ακόμα και για πεζούς ! Η μουρμούρα του Άκη την κάνει λίγο πιο δύσκολη ! Κατά βάθος το ξέρω ότι γουστάρει αλλά γίνεται ο Άκης να μη γκρινιάξει ! Τον ακούω να μονολογεί τα κάτωθι : Τι το θελω εγώ το mou tou bou , κουρσα και πάλι κούρσα ! Θ α τους γ....ω όλους , τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ , τον υπουργό Συγκοινωνιών ( για το γεγονός ότι οι εργάτες δεν είχαν μαζέψει τις παλίες γραμμές ) , τον Κωστάκη τον Καραμανλή που αντί να πάρει το ποδήλατο να ερθει να δει τι κανουν οι αχαίρευτοι κάθεται και τρωει κεφτέδες και γίνεται σαν πατώζας κι άλλα τέτοια διάφορα χαριτωμένα !Η διαδρομή σε πολλά σημεία είναι μοναδικής ομορφιάς ! Τελευταία έκπληξη μας περίμενε στα δυο κοφτά τούνελ ! Μπαίνουμε στο πρώτο και το διασχίζουμε σφαίρα μέσα στα σκοτάδια με τα ποδήλατα στο χέρι ! το ποτάμι απο κάτω να δίνει ρέστα δεν ακούμε τίποτα , όυτε ο ένας τον άλλον ! περνάμε την γέφυρα και καπάκι μπαίνουμε στο δεύτερο τούνελ ! Εγώ μπροστά ο Άκης από πίσω ! Ο θόρυβος σχεδόν εκκωφαντικός , ακουω κάτι σαν τρένο ... κοιτάω μπροστά σκοτάδι , όυτε φως στο τούνελ , κοιτά πίσω βλέπω τον Άκη κάπως ανήσυχο ! Ρε Άκη , ακούς τίποτα ? Κάτι λέει ... δεν ακούω ... Ακούω όμως το τρένο ! Ο Άκης τρέχει ! Προς τα που δεν ξερω ! Τρέχω κι εγώ ! προς τα που πάλι δεν ξερω !Προλαβαιμουμε να βγουμε ? κι αν ναι απο ποια μεριά , προς τα μπρος η προς τα πισώ ? Κάπου πετυχαίνουμε ο ένας τον άλλον , κολλάμε στον τοιχο ! Μπαααααα ... δεν περνάει με τιποτα το τρένο ... Μέσα στο λαχάνιασμα και στον πανικό της στιγμής δεν συνηδειτοποιώ ότι το τρένο ανεβαινε κι ότι έχει όδοντες επειδή σέρνεται ... Ο οδηγός το σταματάει τρια μέτρα πριν απο μας και μας λεει να προχωρησουμε ευθεία μπροστά και να κλάτσουμε κάπου στα αριστερα που έχει άνοιγμα ! Όντως έτσι κάνουμε και το τρένο μας προσπερνά κι εμεις ευχαριστούμε τον οδηγό . Προς έκπληξη αλλά και ψυχική μας ανάταση , ειδικά του Άκη , είχε μέσα και 3-4-5-10 γκομενέτα που μας χαιρετούσαν κι έβγαζαν φωτογραφίες ! Αλλο που δεν ήθελε ο Μιμηκ ! έλαμψε ολόκληρος ! τον αρχίζω στα '' έλα και θα σε περιμένουν πάνω για συνέντευξη και φωτό '' κι άλλα τέτοια ! Μ΄'αυτά και μ' αυτά άρχισε να ομαλοποιείται κι η διαδρομή και καβαλήσαμε και τα ποδήλατα κι αρχισαμε πάλι το στροφάρισμα ! Η διαδρομή ήταν λιγότερο άγρι απο κει και πάνω αλλά εξλίσου όμορφη ! Το ποτάμι πάντα δίπλα μας ! Μερικές φωτό και στα 14 χιλιόμετρα φανληκαν τα πρώτα σπιτάκια από την Ζαχλωρού ! Διασχίζουμε το γραφικό χωριό μεσα απο τον σταθμό , περνάμε απέναντι από το ποτάμι με ένα μικρό γεφυράκι , ανηφορίζουμε 15 ξύλινα σκαλιά και πατάμε άσφαλτο ! Μετά από μια τέτοια διαδρομή μας χαροποιήσε ιδιαίτερα το γεγονός ! Αποφασίζουμε να συνεχίσουμε για Καλάβρυτα μέσω ασφάλτου ! Στη συνέχεια θα διαπίστωαν ότι σφάλαμε γιατι απο εκεί μέχρι και τα Καλάβρυτα δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο , καθώς ανεβάιναμε μια πολύ ήπια ασφάλτινη ανηφόρα με μικρές κατηφόρες εδώ κι εκεί , ενώ δίπλα μας και χαμηλά έβλεπα τις γραμμές του τρένου και τις λιμπιζόμουν !Μετά από 12-13 χιλιόμετρα ασφάλτου φτάνουμε στα καλάβρυτα στην κεντρική πλατεία !
G-G-Fuego- XTR
Σταματάω μπροστά από ένα σταθμευμένο περιπολικό και τους ρωτάω από που πανε για χιονοδρομικό , μου δείχνουν την κατεύθυνση και χωρίς να πουν τίποτε άλλο ρωτάνε κοροιδευτικά αν θέλω να ανέβω ? Ρωτάνε κάτι χαζά ,του στυλ με το ποδήλατο ήρθες από την Αθήνα , κοιτάω την μπάκα τους κι απαξιώ να απαντήσω ! Το χιονοδρομικό από τα 800 m υψομετρο των Καλαβρύτων σε ανάγκαζε να σηκώσεις το κεφάλι σου για να το δεις !!! Φτιάχνομαι , γυρνάω στον Άκη και του το προτείνω ! Προς απογοητευσή μου έιχε άλλα σχέδια ! Ο Άκης ήθελε καφέδες και λουκουμάδες ! Ήρθε η σειρά μου να τον απογοητεύσω ! Sorry φίλε μετά από δυομιση και ώρες ποδηλάτου δεν δύναμαι να κατσω για καφε με βλαχοσκιερ , Αθηναίους σαπιοκοιλιαδες και λοιπους γραφικους που θα με κοιτουσαν με τα κολαν σαν εξωγήινο ! Το ιδανικό θα ήταν για μένα είτε να ανεβουμε στο χιονοδρομικό ή να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής ! Υποχωρώ για να μην ξενερώσω και τον Άκη και αράζουμε στην πλατεία όπου ρουφάμε λίγο ήλιο αλλά και λίγο κρύο ( στο είπα δεν ειναι το καλυτερό μου όταν είμαι ιδρωμένος ) Πίνουμε ένα καφεδάκι special ομολογουμένως αλλά σε πλαστικό και χαζολογάμε λέγοντας διάφορα ... Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής . Τα ποδια μου , μετά από μιας ώρας διάλειμμα είναι κρύα και πιασμένα όσο δε πάει ... Συναντλαμε τα 7-8 χλμ ήπιας ανηφορας που ανεβαίναμε πριν μόνο που τώρα ευτυχώς είναι κατηφόρα ! Στροφάρω λίγο για να ξαναζεσταθώ . Στα οκτώ χιλόμετρα τελείωνει η κατηφόρα κι αρχίζει μια ανηφόρα η οποία ελπίζω να μην οδηγεί στον ορεινό όγκο που βλέπω μπροστά μου! Ο νόμος του Murphy όμως ισχύει και στο ποδήλατο ... 14 χιλιόμετρα ανηφόρας αρκετά δύσκολης με τελικό υψόμετρο στα 1.100 περίπου ( αρχή περίπου στα 450-500). Ο Άκης μένει λίγο πίσω σκέφτομαι να επιστρέψω να τον δώ και με πλήττει το συναδελφικό μου ήθος ... Το κρύο όμως είναι τσουχτερό κι εγω έχω βρει ρυθμό κι απο κρύο δεν καταλαβαίνω τίποτα . Με προσπερνα ένα αυτοκίνητο και του κάνω νόημα αν ειδαν πισω τον ποδηλάτη με τα μπλε ! Ναι μου λένε έρχεται . Οκ ! Ξανα ρωτάω δυο κοπέλες . το ίδιο μου λένε . Μου δίνουν και κουράγιο και καλή δύναμη ! Γμμφφτσσμλκξσσ ! Βλέπω μπροστά ψηλά κάτι γεφυρες που είναι για την προστασία από τις πτωσεις των βραχων , μου φαντάζουν σαν το τέλος της ανηφόρας , λέω θα φτασω εκει και θα τον περιμένω που θα κόβει και λιγο ! Πατάω λίγο παραπάνω , φτάνω αλλά εκει φυσούσε ακόμα περισσότερο ! Προς δυσάρεστή μου έπκληξη όμως αντί για το τέλος της ανηφόρας βλέπω μια ακόμα πλάγιά και τον δρλομο να ανηφορίζει και πάλι ! Οπλίζομαι με κουράγιο ( εδω με βοήθησαν κι εμένα οι κοπέλες ) και συνεχίζω ! Το ηθικό κρατούσε καλα ! Μισή ώρα ακόμα υπομονή κι επιτέλους τέλος ! Μακριά στο βαθος θάλλασα , κι ούτε μια κορυφή πιο ψηλή μπροστά ! Μόνο κατηφόρα ! Κατεβαίνω 2 χλμ κι αποφασίζω να γυρισω λίγο για τον Άκη , τον πετυχαίνω λίγο αφότου είχε περάσει το διάσελο και μου λέει : Καλάβρυτα ? Καλά πάς ! Πάμε μαζί για λίγο και ξαναφεύγω ! Η θεωρία μου και τα αντίμετρά μου για το κρύο είναι πολύ πετάλι ! Φτάνω στις κατηφόρες 71 τελική ! Τα 210 λάστιχα αλλά κυρίως τα tubeless κιτ του somiero, με την άψογη περιστροφή , νομίζω ότι βοηθάνε πάρα πολύ ! Respek ! Για πολύ ώρα κατεβαίνω μαζι τα αυτοκίνητα , το κρύο είναι τσουχτερό αλλά ΠΕΤΑΛΙ ! Φτανω στο ξενοδοχείο πάω στο αμάξι ... ΚΕΡΑΜΙΔΑ ! Έχω χάσει το κλειδι ... Κανονίζω 350 χλμ Κυριακάτικη βόλτα στον αδερφό μου και του ζητλω χίλιες φορές συγνώμμη. έρχεται ο άκης του λεω τα καθέκαστα ... γελάει κι αυτός . ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ... ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΥΡΑΣΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ !!!
Όποιος θέλει ΞΑΝΑΠΑΜΕ !
ps: Special thanx στον φίλο μου τον Άκη
Όποιος θέλει ΞΑΝΑΠΑΜΕ !
ps: Special thanx στον φίλο μου τον Άκη
Έχει επεξεργασθεί από τον/την G-G-Fuego στις Τρι 03 Φεβ 2009, 22:26, 1 φορά
G-G-Fuego- XTR
Αυριο θα καταθέσω και κανένα στατιστικό ... Σήμερα κουδούνισα ...
Παναγιώτης Τζ- SLX
- Αριθμός μηνυμάτων : 210
Registration date : 22/10/2008
Συγχαρητήρια παιδιά.Πράγματι απαιτητική διαδρομή.Καλά κάνατε και δεν ανεβήκατε χιονοδρομικό διότι σε πολλά σημεία είναι ''ντουβάρι''.Το έκανα πριν ένα μήνα.Η επιστροφή θα ήταν ακόμα πιο κοπιαστική.Καλή ιδέα να το κανονίζαμε ξανά.Λίγο αργότερα όμως όταν θα ανοίξει ο καιρός.
G-G-Fuego- XTR
Παναγιώτη εγώ μέσα είμαι , κι όσο για το χιονοδρομικό μονο που το έβλεπα βιδωνόμουνα !
MEGA BIKE ARTA- SLX
Eυτυχώς που σε κράτησα γιατί μάλλον δεν ήξερες πόσο μακριά είναι!!!Αυτό θα κανονίσουμε να το κάνουμε και μ άλλα παιδιά την άνοιξη η το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες θα είναι καλύτερες και οι μέρες μεγαλύτερες.G-G-Fuego έγραψε:Παναγιώτη εγώ μέσα είμαι , κι όσο για το χιονοδρομικό μονο που το έβλεπα βιδωνόμουνα !
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEGA BIKE ARTA στις Τετ 04 Φεβ 2009, 00:43, 1 φορά
costas somiero- SLX
- Αριθμός μηνυμάτων : 459
Registration date : 24/10/2008
ΕΥΓΕ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ. GG ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ. ΕΓΩ ΕΔΩ ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΕΤΟΙΜΟ.
malory- DEORE
- Αριθμός μηνυμάτων : 106
Τόπος : korinthos
Registration date : 24/11/2008
GG, τέλεια περιγραφή.μπράβο
Τετ 10 Απρ 2013, 02:33 από Fanis.
» Σαββατο 2.2.2013 , MTB στην Πρέβεζα
Κυρ 27 Ιαν 2013, 07:45 από G-G-Fuego
» TZOUMERKA BIKE MARATHON 2012!!!
Παρ 25 Ιαν 2013, 19:58 από costas somiero
» DROSOPIGIRACE - SemiMarathon MountainBike Race
Σαβ 08 Σεπ 2012, 23:56 από nixterida
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ ΜΤΒ KCNC
Τρι 28 Αυγ 2012, 00:23 από petyrol
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ SANTA CRUZ-BLUR XC CARBON
Δευ 27 Αυγ 2012, 05:41 από leonidas
» bianchi oltre 2012 55cm
Τρι 21 Αυγ 2012, 04:20 από oetzirc
» πωλειται SCOTT RC.
Σαβ 11 Αυγ 2012, 05:11 από NONAME-CARBON
» ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
Πεμ 09 Αυγ 2012, 21:28 από NONAME-CARBON
» sfendami adventure expirience
Τρι 10 Ιουλ 2012, 01:28 από leonidas
» πωλειται new scott 899
Κυρ 08 Ιουλ 2012, 10:49 από oetzirc
» Χ-POROS 2012! Το θρυλικό X-Poros γίνεται και πάλι φέτος ύστερα από παύση ενός έτους.
Τετ 04 Ιουλ 2012, 20:19 από petyrol