Προ 1 εβδομάδα αγόρασα το πρώτο μου ποδήλατο. (Cannondale F4). Η πρώτη μου βόλτα Παγκράτι - Πλάκα, κατέληξε σε τραγωδία. 15 στάσεις στο πήγαινε 18 στο έλα. Δεν το έβαλα κάτω και άρχισα να κάνω καθημερινά αυτή τη διαδρομή. Σε μια βδομάδα κατάφερα να πηγαινοέρχομαι χωρίς στάσεις καθημερινά για καφέ (Ο φίλος μου ο Μπάκας έχει καφετέρια). Σήμερα Σάββατο αποφάσισα να σκονίσω το ποδήλατο. Λόγω φτωχής φυσικής κατάστασης αποφάσισα να πάω κάπου κοντά. Στόχος μου ο λόφος Φιλοπάππου. Αφού ήπια το εσπρεσσάκι μου στην Πλάκα ξεκίνησα σχετικα καλά οργανωμένος. Κράνος, γάντια, παπούτσια και Μαρία Κάλλας στο ipod. Μάρτυρα των όσων θα έκανα είχα το GPS Garmin Edge 305.
Χρόνια σε λέσχες με μηχανές (βλέπε TDMHellas), τέτοια βόλτα δεν την έχω ξανακάνει. Ξεκίνησα από το παρκάκι δίπλα στο Διόνυσο και από μικρά χωμάτινα μονοπατάκια γύρισα όλο το λόφο. Ήπιες αναβάσεις και απολαυστικές καταβάσεις φτάσανε την ευχαρίστησή μου στα όρια της ηδονής. Δεν περίμενα ποτέ μου, ότι ένα ποδήλατο, μπορεί να προσφέρει τέτοιες στιγμές. Πίστευα πάντα, ότι οι μηχανές είναι το απόλυτο μέσο για διασκέδαση και λυπόμουν αυτούς που έβλεπα με τα ποδήλατα να αγγωμαχάνε στις ανηφόρες. Καθισμένος σ'ένα παγκάκι στο λόφο του Φιλοπάππου, πίνοντας την πορτοκαλάδα μου (η μαμά μου, την έστιψε χαχαχα) συνηδειτοποίησα τι είχα χάσει τόσο καιρό με τις μηχανές. Υπήρχαν τελικά μέρη, δίπλα μου που ούτε τα ήξερα. Και αυτή είναι η αρχή. Σιγά σιγά θα επεκτείνω τις εξορμήσεις μου (αν μου το επιτρέπει η φυσική μου κατάσταση) και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορώ να συμμετέχω και γω σε μακρυνές βόλτες
Υ.Γ. Φύλαξα τη διαδρομή στο Garmin για να την κάνω ξανά την Κυριακή
Χρόνια σε λέσχες με μηχανές (βλέπε TDMHellas), τέτοια βόλτα δεν την έχω ξανακάνει. Ξεκίνησα από το παρκάκι δίπλα στο Διόνυσο και από μικρά χωμάτινα μονοπατάκια γύρισα όλο το λόφο. Ήπιες αναβάσεις και απολαυστικές καταβάσεις φτάσανε την ευχαρίστησή μου στα όρια της ηδονής. Δεν περίμενα ποτέ μου, ότι ένα ποδήλατο, μπορεί να προσφέρει τέτοιες στιγμές. Πίστευα πάντα, ότι οι μηχανές είναι το απόλυτο μέσο για διασκέδαση και λυπόμουν αυτούς που έβλεπα με τα ποδήλατα να αγγωμαχάνε στις ανηφόρες. Καθισμένος σ'ένα παγκάκι στο λόφο του Φιλοπάππου, πίνοντας την πορτοκαλάδα μου (η μαμά μου, την έστιψε χαχαχα) συνηδειτοποίησα τι είχα χάσει τόσο καιρό με τις μηχανές. Υπήρχαν τελικά μέρη, δίπλα μου που ούτε τα ήξερα. Και αυτή είναι η αρχή. Σιγά σιγά θα επεκτείνω τις εξορμήσεις μου (αν μου το επιτρέπει η φυσική μου κατάσταση) και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορώ να συμμετέχω και γω σε μακρυνές βόλτες
Υ.Γ. Φύλαξα τη διαδρομή στο Garmin για να την κάνω ξανά την Κυριακή
Τετ 10 Απρ 2013, 02:33 από Fanis.
» Σαββατο 2.2.2013 , MTB στην Πρέβεζα
Κυρ 27 Ιαν 2013, 07:45 από G-G-Fuego
» TZOUMERKA BIKE MARATHON 2012!!!
Παρ 25 Ιαν 2013, 19:58 από costas somiero
» DROSOPIGIRACE - SemiMarathon MountainBike Race
Σαβ 08 Σεπ 2012, 23:56 από nixterida
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ ΜΤΒ KCNC
Τρι 28 Αυγ 2012, 00:23 από petyrol
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ SANTA CRUZ-BLUR XC CARBON
Δευ 27 Αυγ 2012, 05:41 από leonidas
» bianchi oltre 2012 55cm
Τρι 21 Αυγ 2012, 04:20 από oetzirc
» πωλειται SCOTT RC.
Σαβ 11 Αυγ 2012, 05:11 από NONAME-CARBON
» ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
Πεμ 09 Αυγ 2012, 21:28 από NONAME-CARBON
» sfendami adventure expirience
Τρι 10 Ιουλ 2012, 01:28 από leonidas
» πωλειται new scott 899
Κυρ 08 Ιουλ 2012, 10:49 από oetzirc
» Χ-POROS 2012! Το θρυλικό X-Poros γίνεται και πάλι φέτος ύστερα από παύση ενός έτους.
Τετ 04 Ιουλ 2012, 20:19 από petyrol