Ολα κανονισμενα ολα ετοιμα...κλεινω το μαγαζι μια ωρα πιο νωρις για να προλαβω να κανω τα πρωτα 60 χιλιομετρα πριν με βρει το βραδυ η πρωτη διαδρομη ειναι Κονιτσα-Χιονοδρομικο Βασιλιτσας.
Δενω το σακιδιο στην σχαρα και τσακ ερχεται ακομα ενας πελατης(γαμω την τυχη μου θα με φανε οι αρκουδες)η ωρα ηταν αρκετα συγκεκριμενη που ειχα για να φτασω...χανω ενα δεκαλεπτο με τον τυπο!!!
13.10 ακριβως ξεκιναω απο το δημαρχειο Κονιτσας και κατευθειαν ανηφορα 20%!!
συνεχιζω για περιπου 7 χιλιομετρα ανηφορα οχι κατω απο 10% στην καλυτερη.. η ωρα περναει κε εγω ανεβαινω για περιπου μια ωρα .
Φτανω στον πρωτο αυχενα της διαδρομης μετα απο 12 χιλιομετρα αναβαση τα τελευταια 2.5 σου κοβουν τα ποδια στην κυριολεξια μια απο τησ πιο δυσκολες αναβασεις ο αυχενας της ΣΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑΣ!!
Υψομετρο Κονιτσας 650-Σουσουνιτσα 1360..
Κατηφορα για τα επομενα 7 χιλ.μεχρι να φτασω στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Συνεχιζω να ανεβωκατεβανω μεχρι που φτανω ΠΑΛΑΙΟΣΕΛΙ λιγο πριν το χωριο βλεπουμε διασταυρωση για καταφυγιο¨ΣΜΟΛΙΚΑ¨ με το που περασουμε το χωριο στα δεξια μας υπαρχει ενα μπαλκονακι οτι πρεπει για φαγητο και απιστευτες φωτογραφιες με την οροσειρα της ΤΥΜΦΗΣ και της διασημες κορυφες ΓΚΑΜΙΛΑ 2497 και ΤΣΟΥΚΑ ΡΟΣΣΑ!!Συνεχιζω να τραβερσαρω στην βαση του ΣΜΟΛΙΚΑ ωσπου φτανω στο χωριο ΠΑΔΕΣ και στον φιλο μου τον ΑΝΑΣΑ γεμιζω τα παγουρακια μου και την κοπαναω αμεσως με τον ΑΝΑΣΑ να με φωναζει για τσιπουρακια...θα τον βρειτε με το που μπειτε στο χωριο¨ΣΤΟΥ ΑΝΑΣΑ ΤΟΝ ΟΝΤΑ¨¨.
Επομενο χωριο ειναι τα ΑΡΜΑΤΑ στην μεση του χωριου αρχιζει μια αναβαση συντομη αλλα πολλη σκληρη να μην πω για την κλισι!!Ανεβαινω και με το που φτανω βλεπω το ΔΙΣΤΡΑΤΟ ενα χωριο με αληθινους και καλους Βλαχους...οι βλαχοι για οσους δε ξερουν δεν ειναι απλα οι ανθρωποι που ζουν στα χωρια ειναι μια φυλη πολλη παλια και με μεγαλη ιστορια!!
Κατηφορα τρελη μεχρι το ποταμακι του Κουκουμανιρι ενα δυσκολο ποταμι για καγιακερ!!
Ο Κουκουμανιρις πλεον λεγεται Διστρατιωτικος ξεκιναει απο τον Σμολικα και χωνεται στον ΑΩΟ!!(ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΩΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) στην συνεχεια αρχιζει ακομα μια ατελειωτη αναβαση περιπου 13χιλ. μεχρι το χιονοδρομικο κεντρο περναω μεσα απο το Διστρατο και πεταλαρω πεταλαρω πεταλαρωωωωωω.....
αρχιζει να νυχτωνει... οι κλισεις δυσκολες... το κρυο παρα τα αντιανεμικα αρχιζω να το νιωθω για τα καλα ο ιδρωτας μου αρχιζει να με παγωνει..ευτηχως τα τελευταια 2χιλ ειναι σχετικα ευκολα αλλα με πολλη πυκνη ομιχλη...βαζω φωτα στο κεφαλι μη με πατησει και κανενας και σχεδον εχω φτασει βλεπω τα λιφτ και ανακουφιζομαι!!!
Ωραιο λεω δε με επιασε το βραδυ..ακομα λιγο και φτανω στο καταφυγιο οπου θα κοιμηθω..
μπαινω στο κατφυγιο και αρχιζουν οι κλασσικες ερωτησεις...τι εγινε μεγαλε κουραστηκες?
απο που μας ερχεσαι?
καλα εισαι τρελος?αποκλιεται!! αληθεια λες? !!!!!!!!!!!!...............!!!!!!!!!!!Η ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ!!
Ευτηχως τα παιδια που εχουν το καταφυγιο ειναι πολλη εξυπηρετικα..!!
ρωταω τι εχει για φαγητο και μου λεν ενα φρεσκο τιποτα....χαχαχαχαχαχ!!!!
ευτηχως εχω μαζι μου τοστακια τρωω κατι και κανονιζω να μου φερουν φαγητο απο το Διστρατο!!
το οποιο ερχεται κατα της 10.30!! μεχρι τοτε περιμενω στο τζακι και κουβεντα με τα παιδια του καταφυγιου..
Ενα καυτο μπανακι και αραχτος στο τζακι φουλ ζεστη και απολυτη ηρεμια!! καληνυχτα!!
ΚΟΝΙΤΣΑ-ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ 63ΧΙΛ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 5 ΩΡΕΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ 4
Μ.ΟΡ.Τ 12.5
Τετ 10 Απρ 2013, 02:33 από Fanis.
» Σαββατο 2.2.2013 , MTB στην Πρέβεζα
Κυρ 27 Ιαν 2013, 07:45 από G-G-Fuego
» TZOUMERKA BIKE MARATHON 2012!!!
Παρ 25 Ιαν 2013, 19:58 από costas somiero
» DROSOPIGIRACE - SemiMarathon MountainBike Race
Σαβ 08 Σεπ 2012, 23:56 από nixterida
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΕΤΑΛΙΕΡΑ ΜΤΒ KCNC
Τρι 28 Αυγ 2012, 00:23 από petyrol
» ΠΩΛΕΙΤΑΙ SANTA CRUZ-BLUR XC CARBON
Δευ 27 Αυγ 2012, 05:41 από leonidas
» bianchi oltre 2012 55cm
Τρι 21 Αυγ 2012, 04:20 από oetzirc
» πωλειται SCOTT RC.
Σαβ 11 Αυγ 2012, 05:11 από NONAME-CARBON
» ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
Πεμ 09 Αυγ 2012, 21:28 από NONAME-CARBON
» sfendami adventure expirience
Τρι 10 Ιουλ 2012, 01:28 από leonidas
» πωλειται new scott 899
Κυρ 08 Ιουλ 2012, 10:49 από oetzirc
» Χ-POROS 2012! Το θρυλικό X-Poros γίνεται και πάλι φέτος ύστερα από παύση ενός έτους.
Τετ 04 Ιουλ 2012, 20:19 από petyrol